Články

Toussaint et Halloween

La Toussaint est célébrée chaque année le 1er novembre. C’est un jour où les familles se réunissent pour honorer la mémoire des morts.

Ako učím po francúzsky svoje dieťa 2

Myslím si, že je potrebné nebyť perfekcionista. Aj ja som na začiatku chcela, aby moje dieťa rozprávalo úžasne po anglicky s krásnym americkým prízvukom, nádherne po francúzsky a ešte aj čo najlepšie po rusky. Nehovoriac o tom, že vynikať zo slovenčiny je úplne automatické.

Ako učím po francúzsky svoje dieťa 1

Vždy som bola zástancom toho, že čím viac jazykov sa dieťa v skorom veku naučí, tým bude jeho život v dospelosti jednoduchší. Je potrebné len nájsť tie správne spôsoby ako dieťatu jazyk predstaviť a ako ho k nemu motivovať.

Ako sa učiť francúzštinu?

Ak ste sa priklikli sem, predpokladáme, že vám je francúzština blízka rovnako ako nám. Možno ju študujete v škole alebo ste dávno študovali. Možno sa Vám len páčia francúzske piesne alebo máte radi francúzsku kuchyňu. Radi by ste sa do francúzštiny pustili alebo si prehĺbili už nadobudnuté vedomosti? Ako na to?

Tout le bonheur du monde

Pieseň Tout le bonheur du monde zložila a pôvodne naspievala francúzska hudobná skupina Sinsemilia. V roku 2016 ju prespievala skupina Kids United, zložená z detských a tínedžerských speváckych talentov, v rámci ich druhého albumu s rovnomenným názvom.

Gérard Lenorman : La ballade des gens heureux

Pieseň La Ballade des gens heureux zložil a prvýkrát interpretoval Gérard Lenorman v roku 1975. Doteraz je jednou z jeho najznámejších skladieb. Odvtedy ju prespievali viacerí známi aj menej známi interpreti. Vypočuť si ju môžete buď v pôvodnom znení, alebo ako duo Gérard Lenorman & Zaz.